בית רזניק

דיירים: זוג + 4 ילדים

 

שטח: 200 מ"ר

 

מיקום: קיבוץ תובל

 

קונספט:

השטח עליו נבנתה הוילה ממוקם בקצה הקיבוץ כמגרש האחרון בהרחבה. בגלל גובהו של הקיבוץ ומיקום המגרש הנוף הנשקף יפיפה, כשממזרח נשקף קו הכנרת, ממערב הים התיכון ומפרץ חיפה. הקונספט שנבנה הוא "לפרוס כנפיים ולגעת בנוף" כלומר – הדגשה של קו האופק הכמעט בלתי מוגבל.

 

תכנון הוילה מביא לידי ביטוי את הקונספט תוך הגדרה של טרפז פתוח, אשר נגזרת מצורת המגרש - לצד ויטרינות רבות הפותחות את החלל אל החזית האחורית. החזית הנגדית צנועה וסגורה יותר.

 

הצבעים שנבחרו לשלוט בבית הם שחור (הבא לידי ביטוי באבן הבזלת ובעיצוב החלונות) ואפור (הבא לידי ביטוי בשליכט החוץ, דלת הכניסה ורצפת המטבח).

 

אבזור הבית והגינה:

 

לבניית הבית נבחרו חומרי גמר מאבן בזלת שחורה המרכיבים את הקירות העיקריים של הבית. חלונות מסך הותקנו בקו ישיר מול הנוף. בתוך הוילה נבנה חלל כפול עם גלריה ופינת ישיבה בין חדרי השינה, אשר דרכה ניתן לצפות על הנוף.

בית רזניק

אדריכלות ועיצוב פנים